Rehabilitace ano či ne?

Dobrý den, nedávno jsem pokládala dotaz a ráda bych se zeptala podrobněji. Mám problém s krční páteří (asi 4 měsíce). Výsledky CT:stenóza kostěného páteřního kanálu,s maximem v úrovni C4-6.Med.protruze disku C4/5.V.s hernie disku C5/6 paramediálně vlevo -dop.verifikovat na MR(ploténka není dobře oddiferencovatelná od durálního vaku).Absolvovala jsem MRI,ve výsledcích prý není nic závažného a tím pádem moje dr.považuje léčbu za ukončenou.Ale já stále ještě bez bolestí nezakloním hlavu,neotočím vlevo, brnění v ruce,hlavně při sezení,mám také pořád. Odezní tyto stavy časem nebo se mám dožadovat nějaké rehabilitace,či úplně nejlépe cvičení,kterým si můžu doma pomoct sama? Velmi děkuji za odpověď a pokud možno i překlad nálezu na CT do srozumitelné řeči pro laika. Krásný den.

Odpověď odborníka:

Pokud váš lékař doporučuje léčbu bez operace určitě stojí za úvahu zařadit se do rehabilitační péče. Budete vyšetřena a zařadíte se do cvičení a fyzikální terapie. Opravdu doporučuji.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: