Rehabilitace po operaci ac luxace tossy iii

Dobrý den přeji , Jsem 4 týden po operaci AC skloubení Tossy III. Před týdnem a půl jsem navštívil ambulanci. Provedli ex stehů a následovně mi bylo řečeno "pak po 4 týdnech zvolna rozcvičit rameno". Když jsem se zeptal na rehabilitaci bylo mi řečeno, že mně na reh. zničí a mám si rameno rozcvičit sám. Nevím jestli se mi to zdá ,ale je to poněkud uhozený když nevím jak může obyčejný laik rozcvičit rameno po již popsanej operaci. Prosím o odpověď, zdali je to normální . Děkuju.

Odpověď odborníka:

Po řešení acromioklavikulání luxace, vykloubení, dle vašeho popisu je rehabilitace vždy vhodná. Zvláště rameno vyžaduje někdy i dosti intenzivní rehabilitaci. Váš úraz vhodný pro RH jistě je.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rehab ac luxace tossy 3 | Od: martin | 17.4.2015 15:24
Zdravim. Jsem 8 tydnu po 2 opracixh ac luxace tos3 praveho
ramene tahovou cerklazi. Po4 tydnech ex orteza a mirne
rozhybat pohybem pred sebe max do horizont polohy. Po tydnu
se posunul Ki drat. Vysledkem bylo ze me z rsmene pod kuzi
trcel cca 1cm vystupek . Lekar usoidil ze je to normalni 2x dratek
zatlacil zpet ale na druhy den se vzdy vracel zpet. Tskze orteza
zpet az do extrwkce 8 tydnu po operaci. Mezitim kuze zacatku
pichala ale casem se asi roztahla a vystupek jiz nebolel skrz kuzi
se neprorezal :) nyni 4den od operace cvicim dle pokynu rehab
sestry pri propoisteni a ocekabam ze pri kontrole dostanu
rehabilitace.
reagovat
rehab ac luxace tossy 3 | Od: martin | 17.4.2015 15:21
Zdravim. Jsem 8 tydnu po 2 opracixh ac luxace tos3 praveho
ramene tahovou cerklazi. Po4 tydnech ex orteza a mirne
rozhybat pohybem pred sebe max do horizont polohy. Po tydnu
se posunul Ki drat. Vysledkem bylo ze me z rsmene pod kuzi
trcel cca 1cm vystupek . Lekar usoidil ze je to normalni 2x dratek
zatlacil zpet ale na druhy den se vzdy vracel zpet. Tskze orteza
zpet az do extrwkce 8 tydnu po operaci. Mezitim kuze zacatku
pichala ale casem se asi roztahla a vystupek jiz nebolel skrz kuzi
se neprorezal :) nyni 4den od operace cvicim dle pokynu rehab
sestry pri propoisteni a ocekabam ze pri kontrole dostanu
rehabilitace.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x