Rehabilitace zánětu šlachy

Dobrý den, nedávno jsem psal ohledně zánětu šlachy v zápěstí. Zašel jsem k doktorovi a ten mi řekl, že po 4 týdnech už by šlacha měla být zdravá a to co mě bolí je prý ztuhlé zápěstí. Je to možné? Dříve mě bolel pohyb zápěstí nahoru a dolu, nyní mám sundanou ortézu a zápěstí si protahuji ve vlažné vodě vždy do doby kdy to táhne. Občas v maximální poloze mě pichne a zaboli zrejme šlacha na hraně předloktí u zápěstí. Je tato bolest spíše příznakem zkrácené šlachy nebo tam pořád zánět může být. Při normálním lehkém pohybu zápěstí to nebolí. Bolí to většinou při protahování a při pohybu zápěstí do stran nebo psaní na mobilu. Ještě jedna otázka - je lepší to v této chvíli ledovat nebo naopak zahřívat? Jenom poznámka, mažu Veral Gelem 1% 2-3x denně a užívám předepsaný Diclofen Al. Při pohybu venku mám zápěstí obvazane obinadlem a doma ho mám volné. Děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Zánět šlachové pochvy má příznaky bolestivosti poměrně dlouho a pokud by byl zánět závažnější existuje i možnost trvalého omezení hybnosti uvedené šlachy. Místní ošetření určitě provádíte správně, teplo na tyto stavy ale nepatří. Určitě bych se řídil pokyny rehabilitačního lékaře a fyzioterapeuta, který vaši končetinu sleduje a léčí a vidí její stav při každé vaší návštěvě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: