Rehabilitační cvičení

Mám zúžené kanálky v bederní páteři jako následek skoliózy z dětství. Jelikož mám zádové svalstvo dostatečně vycvičené, nemám žádné zásadní problémy. V poslední době jsem si ale všiml nesouměrnosti v práci nohou - na levé noze si stoupnu na špičky, kdežto na pravé jen s velkými obtížemi. Zajímá mne, zda se tato situace dá ještě zlepšit nějakým cvičením. Nebo aspoň udržet na dosavadním stavu. Samozřejmě spolupracuji s obvodním lékařem i s neurologem, ale více hlav více ví ... znáte to. Předem děkuji za odpověď. Vlastík

Odpověď odborníka:

Samozřejmě zkusit další rehabilitace je určitě dobrý postup. Jde jen o to, aby se odkládáním nepromarnila doba, kdy se Vám dá pomoci operačně - tj. uvolněním utlačených nervových kořenů. Podle Vašeho popisu nejspíše kořen S1 vpravo. Zkušený fyzioterapeut nebo rehabilitační lékař Vám určitě poradí lépe při vyšetření než takto na dálku.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: