Rehabilitacni kura a hyaluronova injekce

Dobry den,pane doktore. Ceka mne 3-tydenni ambulatni rehabilitacni kura na me nemocne koleno po stortovnim uraze a nasledne operaci,coz trva jiz 3 roky. Koleno mne boli neskutecne denodenne i v noci. Mam kvuli vychudlemu 4-hlavemu stehennimu svalu posunutou patelu zevne, nici se mi pod ni chrupavka a nesnesitelne to boli, ze sotva chodim. Intenzivni cviceni ani ruzne medikamenty nezabiraji. Chtela bych si nechat pichnout do kolena hyaluronovou injekci, slysela jsem dobre reference na Synvisc-One. Ma otazka zni, zda je dobre si nechat tuto injekci pichnout jeste zhruba tyden pred touto 3-tydenni rehabilitacni kurou nebo az po ni. Koleno samozrejme po injekci trochu zatuhne a jakoby natece kvuli hyaluronove tekutine, coz u me trvalo vzdy tak tyden nez se zase vratilo do puvodniho stavu.Velice Vam dekuji za odpoved. S pozdravem Lenka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Injekc bych si nechal píchnout co nejdříve , její efekt je postupný a působní jinak než rehabilitace - regenerace chrupavky pokud k ní dojde trvá měsíce.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: