Rekonvalescence po salmonellové infekci

Dobrý den chtěla bych poprosit o radu, před 3týdny jsem prodelala průjmovité onemocnění(nakonec šlo o salmonellu.) Třetí den zmíněnych obtíží mi byla aplikována ve fn ambulantně infuze kvůli dehydrataci. Poté jsem brala azytromicin, léčba byla úspěšná. Od té doby se po námaze cítím neadekvátně unavená, začne to bolestí hlavy, svalů, kloubů a v zádech v oblasti ledvin, pálení očí a mám ledové nohy a ruce. Když se zahřeji, aby mi bylo příjemně, naměřím si vždy teplotu kolem 37. Ještě v nemocnici z lab. vyš. krve zvýšena hodnota (na zánět?). Nevím co už s tím, je možné, že rekonvalescence trvá tak dlouho?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Nelze vyloučit, že jste ještě v rekonvalescenci, ale taky nelze vyloučit, že jste se během léčby antibiotikem nakazila nějakou jinou baktérií či virem. Proto by bylo na místě, aby jste šla na kontrolu k praktickému lékaři a nechala si vyšetřit i krev (krevní obraz, biochemii, včetně renálních funkcí, jaterních enzýmů a zánětlivých parametrů).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Články: Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Rakovina prostaty, plic a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Kouření, nebo žvýkací tabák? Obojí je špatně
Články: Kouření, nebo žvýkací tabák? Obojí je špatně
Pokud si myslíte, že je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: