Rektoskopie v těhotenství

Dobrý den, dne 26.11. mám jít na vyšetření rektoskopie. Chci se zeptat, jestli je toto vyšetnření nějak nebezpečné pokud jsem těhotná? Nejhorší je, že zatím nevím zda jsem těh. test je zatím negativní, menstruace 5 dní zpoždění. Doktor mi předepsal nějaký přášek který se rozpustí ve vodě na 4 litry, tam je také psané, že by ho neměli brát ženy v těhotenství. Ještě jsem někde četla, že jsou vhodné na vyprázdnění glycerynové čípky o těch se mi doktor nezmínil, mohla bych je eventuélně použít místo toho prášku? Děkuji

Odpověď odborníka:

1) Určitě bych doporučovala jako první provedení těhotenského testu z moči. Pokud byste byla těhotná, informujte o tom svého lékaře. 2) Samotné vyšetření - rektoskopie - v těhotenství nevadí. 3) Na tak důkladné vyprázdnění, jaké je třeba u tohoto vyšetření, glycerinové čípky nestačí.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Když jídlo pomáhá cítit se lépe
Články: Když jídlo pomáhá cítit se lépe
Každé nádorové onemocnění...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: