Remodelace bříška prsteničku

Dobrý den, před dvěma týdny jsem si nešťastně pořezala prsteniček levé ruky. Mám krátké nehty. Při krájení jsem do něj zakrojila těsně kolem konce nehtu a do vnitř bříška. Celková délka zářezu je 14mm a hlouba okolo 5mm. Na pohotovoti mi to sešili dvěma stehy (jeden mi v průběhu 3. dne při výměně krytí vypadul!) Nyní mi má vše srůstat, ale "odřiznutá" část je ztvrdlá, osobně mi přijde ochlípnutá a prst je nehezky zkřivený. Před týdnem mi na kontrole při vyndání stehu řekli, že je to normální a jsou i horší věci... Otázkou je, zda je možné provést plastickou operaci špičky prstu tak, aby se tato deformace odstranila, či minimalizovala. Jaký je postup? Hradí takový zákrok pojišťovna a co je k tomu potřeba? Předem děkuji za info. A.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Prsty se obvykle hojí dobře a bez vyšetření, jak stav vypadá konkrétně u Vás Vám odpovědět nedokáži. Ale obvykle stačí koneček vytvarovat a konzervativně upravit. Operace obvykle nutná není. Nashledanou, dr.Remeš

MUDr. Robert Remeš
MUDr. Robert Remeš

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Plasticare s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: