Rentgen a ct

Dobrý den. Můj manžel za poslední 3 měsíce absolvoval 3x rentgen břicha a CT celého těla, chtěla bych se tedy zeptat zda to může mít vliv na jeho pohlavní orgány. Snažíme se o otěhotnění a zatím se nám to nepodařilo. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spermie nejsou tak citlivé na rtg ozáření a hlavně jejich "výroba" je velmi rychlá a rychle se obměnují. Pokud se snažíte o dítě, nechala bych rozhodně manželovi vyšetřit spermiogram - složení a počet spermií a vy byste také měla prodělat podrobné vyšetření u gynekologa (včetně imunologického). Pokud máte toto za sebou, je vám pod 30let a snažíte se méně než rok, je ještě čas. Pokud se snažíte už více než rok, měli byste (oba) navštívit specialisty na neplodnost - nejlépe centrum pro IVF, kde jsou na takové vyšetřování zařízeni. Kontakty zde:http://www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra. Dobré jsou tyto stránky: www.zenska-neplodnost.cz. Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: