Retarpen a alkohol

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, zda mohu po aplikaci Retarpenu pít alkohol a případně v jakém množství. Dnes jsem dostala první injekci a za 3 týdny dostanu druhou. Také bych se chtěla zeptat, jestli mi pořád bude fungovat hormonální antikoncepce Ayreen tak, jak má. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud dostáváte Pendepon - silné, dlouhodoběji působící antibiotikum, vyloučila bych alkohol už kvůli příčině podávání tohoto antibiotika - přetrvávající zánět, angina s dluhodobým opakovaným průběhem atd.., čili lepší než alkohol bude odlehčená, povzbuzující strava, zeleninové saláty, méně masa, méně tuku..Co se týče hormonální antikoncepce, mohlo by teoreticky dojít k jejímu selhání, chcete - li tedy mít jistotu, doporučuji použít při pohlavním styku ještě prezervativ nebo jinou kontraceptivní metodu. S pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: