Řetízek pro kojence

  • Dotaz od: Mgr. Klára Pölderlová
  • Publikováno: 26.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsem maminkou 4měsíčních dvojčátek a hned po porodu jsem dostala od tchýně dva zlaté řetízky pro holčičky. Mě se ovšem nelíbí, že by obě děvčátka měla nosit řetízek, který pro ně znamená řadu nebezbečí. Tahají za vše, co je v jejich dosahu, tahají se navzájem za oblečení, proto se bojím, že by se děti mohly zranit. O řetízcích bych jako maminka neuvažovala ani do budoucna, protože ve školce to většinou z důvodu bezpečnosti či ztráty zakazují. Chtela jsem se zeptat, jaký na to máte názor. Cvičíme preventivně Vojtovku a už samotné cvičení a řetízky mi nejdou dohromady. Problém je, že postrádám argumenty a schopnost vysvětlení pro mou tchýni. Děkuji za odpověď. KP

Odpověď odborníka:

Řetízky a jakékoli přívěšky jsou pro kojence či batolata absolutně nevhodné a nebezpečné, dítě se může poranit, po přetržení i udusit vdechnutými součástkami či uškrtit, pokud by je začalo kousat, poškodí si dásně či později zubní sklovinu. Jakékoli šperky jsou vhodné pro dospělé a ne pro děti. Vždyť to dítě to stejně neocení a jde pouze o dobrý pocit vaší tchýně. Ta by si měla uvědomit, že nejdůležitější je zdraví dětí a pak teprve její dobré či nedobré pocity. Jestli má děti skutečně ráda, musí toto respektovat.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Umělé oplodnění jen do padesátky
Články: Umělé oplodnění jen do padesátky
Mít dítě v pokročilém věku...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: