Reuma

Dobrý deň, priateľ užíva asi 5 rokov metotrexát, no mám strach, že mu to môže uškodiť, spôsobiť nejaké zdravotné problémy .. Myslíte, že tento liek je bezpečný? Má síce reumu, no žiadne problémy, žiadne bolesti ani opuchy ... Niekde som dokonca čítala, že metotrexát môže spôsobiť úmrtie

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, léčba metotrexatem je přísně v rukou specislisty. Aby léčení bylo bezpečné, je nutné pravidelně kontrolovat krevní parametry, které jistě revmatolog hlídá. To, že partner nemá žádné potíže, je odrazem dobře vedené léčby. Zdravím vás.

MUDr. Petra Koudelková
MUDr. Petra Koudelková

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Nemocnice Pelhřimov, oddělení vnitřního lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: