#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Řev,vztek u1,5letého chlapce

Péče o dítě Ivana 28.5.2013

Nevím kam se obrátit s psychickým vývojem, zda existují nějaké psychoporadny pro tak malé děti a zda vůbec to má zatím smysl, když ještě neumí mluvit a tudíž z něj nikdo žádné myšlenky nedostane. A pokud takové poradny existují, potřebuje k tomu dítě doporučení od pediatra a je to hrazeno ze zdravotního pojištění?

1)Teď aktuálně nás nejvíc trápí vztekání-ale strašně, extrémně, kvůli vzteku řve snad tak 20-30xdenně a ječí jak siréna.Na svůj věk si myslím že i tak bez vzteku je pořád dost uřvaný.Kolikrát se stane, že z ničehonic začne ječet jak hysterka, nedá se uklidnit a kolikrát jediný lék na uklidnění je jen prso-kojení.Fyzickou bolest vylučuji, když po nakojení už neječí.A hlad asi též ne, protože nic jíst nechce před kojením,není s ním vůbec řeč.Ale nyní k tomu vztekání-pro jakoukoli maličkost, např. když se mu něco nedaří udělat, když mu něco nechci dát,když má vyhrnutý rukáv u mikiny nebo tepláků a nejde mu natáhnout na ruku-nohu.A hodně se též vzteká, když chce někam jít, tahá nás za ruku a my hned nejdem(on sám by nešel, nesnese být někde sám) nebo naopak když chce někde být a my ho vemem do náručí a jdeme jinam-šíleně začne kopat nohama kolem sebe,takže nás dokope, dokonce kope nohama a vzteká se snad při každém přebalování.Extrémem je když se něco dělá na kuchyňské lince a on na to nevidí, pověsí se člověku na nohu nebo stojí a dupe a začne vřískat a vřískat dokud ho nevezme a vůbec nepomůže pokud je v kuchyni další člověk který by se mu věnoval,on je strašně zvědavý a asi nesnáší když na něco nevidí, chce mít asi přehled kde se co děje nebo to chce chytat do ruk možná.takže já osobně vůbec nevařím, nejde to.bydlíme s babičkou, ta vaří ale teď když si malý umí otevřít dveře, vyběhne a letí do kuchyně k ní a dělá stejné scény. Toto chování asi není uplně normální že?Takto se asi projevuje období vzdoru,ale není to navíc i brzy,nebývá až kolem 2.roku.Navíc toto vztekání trvá asi od 1 roku ne-li dříve protože co si pamatuju nohama kopal do vrchu a do stran a zuřil už jako novorozenec. Já vím že toto vše musíme vydržet ale já bych potřebovala jak zareagovat, co v takové situaci dělat.není jistě výchovné mu vždy vyjít vstříc a udělat to kvůli čemu se vzteká, nechat sebou manipulovat ale když si ho nevšímám a nesplním co chce, je schopný třeba hodinu i dýl ječet jak siréna,dupat,kopat nohama-to opravdu uplně trhá uši. A když na něj člověk mluví, beznadějně,nevidí,neslyší vlastně přes ten řev ani nemá šanci slyšet co říkám. Nechci nic podcenit, nechci aby z něj vyrostl zuřivý nervní psychopat proto se ptám zda tu není vhodná konzultace psychologická.

Jinak obecně popis syna-problémy byly už od narození, už v porodnici když se vzbudil, vřískal tak že ho šlo slyšet na celou chodbu když jsem zrovna byla venku mimo pokoj.A první 3 měsíce s ním bylo peklo,řval snad nonstop a přestal jen když se kojil nebo spal-a bříško to asi nebylo,když před návštěvou byl klid,takže jsem si odvodila že řval nudou.Nepomohlo chování, nošení nic. Až byl trochu větší, zabavil se aspoň tak že jsem ho nosila,on se díval a byl klidnější.nepohraje si ale ani dnes když je větší, nudí se, doma je otravný,znuděný ufňáganý ikdyž se mu oba s manželem věnujem ale jakmile k nám dojde návštěva nebo my k nim, je klid a je skoro andílek…To asi svědčí o tom, že potřebuje společnost ale cizí ne domácí, rozptýlení ale spíš sledovat zdálky, ještě donedávna se totiž stávalo že začal ječet když na něj někdo neznámý zblízka promluvil. Jinak je takový celkově znuděný, hyperaktivní, nic moc ho nezabaví už od mala, nikdy si s žádnou hračkou nepohrál,nezabavil dýl než 3 min, navíc klasické hračky ho nezajímali, žádné plyšáky,kousátka. to už tak mobily,ovladače,šroubováky, nože prostě dospělácké věci čím ostřejší a nebezpečnější tím lepší. Je takový technický typ, dívá se kde by co šrouboval, strčil, ale nechce plastové šroubováky,kladívko, lopatky, hrábě dětské ,chce opravdové nejlíp železné.nebo ho baví kramářit ve skřínkách ale jen vyházet věci,jinak se s tím nezabaví.doma chodíme z místnosti do místnosti neboť v 1 pokoji se nezabaví a nevydrží dýl než 0,5hod někdy výjimečně dýl. Nebaví ho ani jezdit na odrážedle a když ho chci vézt na tříkolce, okamžitě sesedá, prostě nemůže asi chvíli vydržet sedět. Mám co dělat abych ho nakrmila v jídelní židličce.naštěstí aspoň v kočáru zatím ještě vydrží sedět ale jen když se jezdí, na místě ne. Ještě k tomu řevu, často se stává, že je zrovna v klidu, usmívá se ale z ničehonic bezdůvodně začne ječet, dupat nohama nebo kopat a řve a řve….nevím co si o tom myslet…

2) co si myslíte o tomto-celkem často se stane,třeba 2-3xdo měsíce že většinou ve spánku se probudí, začne řvát, mlet sebou v postýlce, svíjet se ze strany na stranu jako by měl nějaký „záchvat“, kupodivu si ani nesedne nebo nestoupne což většinou po probuzení dělá, a ječí a uklidní se až prsem…pak už je to třeba dobrý.myslela jsem si že třeba bříško ale není na to už dost velký? A že by ho přešlo jen kojením?v takových chvílich bývám bezradná, třeba teď se to stalo zase, s manželem jsme si už mysleli že ho musí něco hodně bolet, nechtěl se ani pochovat, dali jsme ho na zem a on jen dupal a ječel a neudělal ani krok.a asi po 20 min.manžel vytáhl mobil,ukázal obrázky v něm a z ničehonic byl klid…ale předtím vypadal skoro že s ním budem muset na pohotovost ono ho asi fakt něco bolelo protože za tu noc se 2 x vzbudil a ječel ale usnul poté co jsme ho vždy nakojila ale asi ho bolest 2 x vzbudila jinak se totiž nebudí a spí celou noc…

Jinak fyzicky je určitě v pořádku, nemá nebo aspoň nemá prokázanou žádnou alergii, a od mala dobře prospíval, přibíral skoro 1kg za měsíc,pak se to ustálilo a v 1 roce měl 12,5 kg, nyní má skoro 14kg při výšce 91 cm.. samostatně chodí od 15 měsíců.

Jsem celkem bezradná, protože dítě to bylo chtěné a teď nám tedy hlavně mě která jsem s ním celý den doma, ze života peklo. Čekám kdy se zklidní a kdy si konečně to mateřství začnu užívat jako ostatní maminky ale nevím zda se někdy dočkám…takové náročné nespokojené dítě je pro člověka trestem, ne radostí.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, ano, dětský psycholog by vyšetřil i takto malé dítě a poradil by Vám i ohledně ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vztek
Dobrý den, je mi 15 let a mám takový problém se vztekem....
Vztek u dítěte
Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Mé...
Řev u kojení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co by mohl znamenat...
Návaly vzteku
Dobrý den, v poslední době mě velmi trápí časté návaly...
Návaly vzteku
dobrý den. mám 27-letou dceru,která v poslední době...
Nespokojenost a vztek
Přítel trpí neustálou nespokojeností, která se projevuje...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Řešení předčasného přechodu hormonálně

Dobrý den, prosím o Váš názor ohledně řešení předčasného přechodu hormonálně....

Řešení pupeční kýly

DOBRÝ DEN CHCI SE ZEPTAT MĚLA JSEM PŘED ROKEM BOULI PŘIMO NAD PUKEM ZA PUL ROKU...

Řešení stavu po vypadnutí půlky zubu

Dobrý den Jsem žena 22 let, a mám všechny zuby druhé. Před rokem se mi stala...

Řešení strií

Dobrý den přeji, Měl bych dotaz ohledně strií. Jelikož trpím kožní nemocí...

Řešení VUR u 2,5 letého dítěte

Dobrý den, nyní 2,5 leté dítě prodělalo ve 3 měs.a 1 roce zánět ledvin, užívalo...

Řešení zvětšené mandle po abscesu a mononukleoze

Dobrý den. Jsem od tří let diabetička. Dva měsíce se léčím s mononukleózou...

Řešíme dilema ohledně botiček

Dobrý den, syn 13m už 2 měsíce chodí. Řešíme dilema ohledně botiček. Moje maminka...

Řetězové bolesti

Dobrý den, trápí mne přenesené bolesti. Mám vadné držení těla (vrstvový syndrom),...

Řetízek pro kojence

Dobrý den, jsem maminkou 4měsíčních dvojčátek a hned po porodu jsem dostala...

Řev u kojení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co by mohl znamenat řev u kojení mé holčičky....

Řezání

Dobrý den,můj přítel mívá občas řezání po sexu,ale do rána je to pryč. stává...

Řezání a 15cti letá prohlídka

Dobrý den, za týden mám jít na 15cti letou prohlídku a jde o to, že před rokem...

Řezání a krev při stolici

Dobrý den, v únoru mi začalo řezání při stolici. To mi někdy dělalo po užívání...

Řezání a pálení při orgasmu

Dobrý den, mám problém, který nevím, jestli správně označit jako urologický...

Řezání a pálení v očích

Dobrý den, mám již delší dobu tj. cca 2,5 měsíce nějaký zánět v očích. Již jsem...

Řezání a pálení ve stehenním svalu

Dobrý den, již delší dobu (cca 5let) mám problémy s řezáním a pálením čtyřhlavého...

Řezání a svědění konečníku

Dobrý den,mám takový problém při vykonávání potřeby mě pálí a řeže asi měsíc...

Řezání do konečníku

dobrý den, asi 3 dny mám takové řezání do konečníku, nejvíce to cítím když...

Řezání močových cest

Dobrý den, mám problém s močovýmy cestami. Je to už více než půl roku, co jsem...

Řezání očí

Dobrý den, už 4 roky mne řežou oči jako bych v nich měla už ani né písek ale...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#