Revma a běhání

Dobrý den. Před třemi lety mi byla voda 3x vytažena, následně MR, na které se nic nenašlo a následná antibiotika z důvodu nalezení yersinie. Od té doby jsem neměla s koleny problémy. Zhruba před měsícem se mi voda objevila znovu, domnívala jsem se, že je to z důvodu "přetrénování". Nohu jsem chladila a odpočívala, což nezabralo, musela jsem na punkci a za týden na další, protože mi koleno oteklo ještě více než předtím. Dostala jsem doporučení navštívit revmatologa, dodržovat klid a nosit berle. Ráda bych se zeptala, zda-li v případě potvrzení nemoci týkající se revmatologie budu po léčbě moci znovu běhat a naplno žít, či jsou zde jistá omezení? Nedokáži si život bez sportu představit a i představa toho je pro mě každodenním strašákem. Revmatologické vyšetření mě teprve čeká a proto bych ráda poprosila o radu Vás. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vyšetření na revmatologii je na místě. Podle výsledku, který dnes neznáme, se bude možno vyjádřit. Pokud by se jednalo opravdu o revmatoidní artritidu i ta probíhá kolísavě a jisté sportování bude vždycky vhodné. Musíme počkat na výsledky vyšetření a průběh potíží. Zvažoval bych ale aktivity, kde kloubní chrupavka není tolik atakována nárazy jako při běhu, na příklad cyklistiku. I tak posílení čtyřhlavého svalu a t.zv. hamstringů stehna bude na rehabilitaci vhodné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x