Revma a vyšetření v zahraničí

Dobrý den, kamarádka (38) má revma a problémy se srdcem, během dvou měsíců přestala chodit. Špatný krevní obraz a vysoké jaterní testy. Doktor po 3 měsících různých vyšetrení sdělil, že příčina je stále neznámá. Tím nechci zpochybnit, že by někdo nic pro ni neudělal. Chceme známou převézt do zahraničí na vyšetření, ale ukrutně se Dr. brání, že prý za ni tady uratili velké peníze. Prosím o radu, zda na to máme právo nebo musíme poslechnout pana doktora a zůstat tady a čekat. Děkujeme za radu a pomoc, třeba zachráníme život :(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte dostate financí, klidně to zkuste, nevím, ve které zemi žijete, ale u nás jsou lékaři na špičkové ůrovni, jde je o to, na jakého narazíte. Jde přece o zdraví člověka a tam nerozhodují až zas tak peníze, rozhodně vy je v zahraničí na vyšetření známé vynaložíte, tak si rozhodujete, za co je dáte vy. Ale navrhovala bych vám nejprve zkusit vyšetření opakovat ve větší nemocnici /fakultní?/, nepíšete, odkud jste nebo přímo Revmatologický ústav v Praze na Slupi, www.revma.cz . Zkuste požádat o názor jiného jiného lékaře na tzv. second opinion /druhý názor/. Máte na to právo. Pokud vám ovšem připadá z hlediska časového a kontaktů lepší vyšetření v zahraničí přímo, zvolíte podle vašeho rozhodnutí. Od pojištovny ovšem žádat peníze nemůžete, neproplatí to, pokud nebyly vyčerpány všechny možnosti u nás doma. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: