Revmatická horečka

Za jak dlouho se obvykle po atb neléčené spálové angíně může rozvinou nemoc ledvin a revmatická horečka? Na netu píší, že 2 - 3 týdny po neléčené infekci. Ale já nevím, jestli se bere už ten začátek tý angíny, nebo až konec, kdy bakterie už není aktivní. Protože kdo nepoužil na léčení atb, tak mu vlastně ta angína "probíhá pořád, když tělo likviduje streptokoka." Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Kamilo, postinfekční komplikace streptokokových infekcí se objevují při nesprávné léčbě infekce v odstupu několika týdnů. V případě podezření na předchozí infekci streptokokem se pak doporučuje zahájit léčbu penicilinem, doplněnou o symptomatickou léčbu podle konkrétních obtíží. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: