Revmatismus

Roky beham po doktorech bez vysledku. Zacalo to castymi nemoci (streptokok v krku) a maraton antibiotik od mych 14 letech do mych 20 byl pouze tohle zdroj problemu. Pote jsem nastoupila do fyzicky velice namahave prace u koni kde se zacali ozyvat klouby na rukou, ktere jsem dva roky neresila. Pote jsem byla nucena navstivit revmatologii kde k memu prekvapeni opet nic nezjistili. Dalsi rok neustale bolesti bricha, nezvladatelne bolesti pri menstruace, zvraceni, klouby se ozvali i kolenni a svedeni kuze nasledne modriny. Doktori me meli opet za blazna, protoze gastro nic neprokázalo. Vypozorovala jsem, ze jsem ze to vse je z mouky a mleka....po dukladnem hlidani jidelnicku vse jako zazrakem na nejakou dobu vymizelo, ale alergologie mi alergii nepotvrdila. Ted je mi 26 byla jsem nucena vytrhnout krcni mandle ...mouku a mleko nadale nejim, ale zvraceni a ukrutna bolest pri menstruaci me doprovazi kazdy mesic...kolikrát nemohu vstát z postele jaké mam pernamentni bolesti kloubu po celém tele a to i pres to, ze ziji v teple u more. Plus novinka ted to bude sesty mesic bez spanku ale pro doktory jsem stale zdravá osoba. Jsem pozitivní clovek a zvladam to s nadhledem, ale lidska trpělivost neni vecna....zacinam mit strach co prijde dal.Budu vdecna za jakoukoli odpoved.

Odpověď odborníka:

Ano...řekl bych že ten "maraton antibiotik" je nejspíše důvodem problémů...časté podávání může značně narušit náš imunitní systém, který pak reaguje neadekvátně či slabě, což se projeví právě alergiemi či revmatismem, což navíc může i zkreslit laboratorní testy, které se pak jeví jako negativní...atd., doporučoval bych ještě imunologické vyšetření, samozřejmě gynekologické ale to asi máte...pokud vám pomáhá dieta, tak zřejmě ta bezlepková a bezmléčná ale je nutné ji přísně dodržovat což není vůbec jednoduché...potíže které máte jsou nejspíše způsobeny nedostatečným vstřebáváním vitamínů třeba, když máte ty zažívací problémy...takže se snažte vyvarovat všeho po čem je vám špatně atd...a věřit že časem se organismus se může dát do pořádku sám, pokud možno hlavně bez antibiotik...

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ucpaný nos může upozornit na další zdravotní problém
Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Články: Ischemická choroba dolních končetin nemusí končit amputací
Ischemickou chorobu dolních...
Sono karotid
Články: Sono karotid
Sono karotid, Doppler nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Co mi to teče z nosu? Neptej se a vyplachuj!
Články: Co mi to teče z nosu? Neptej se a vyplachuj!
Výtok z nosu může mít různý...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: