Revmatoidní faktor

Muj problém začal před dvěma měsíci,kdy sem si po dlouhé době zašel zahrát fotbal.Po dvou dnech se mi objevili první problémy-bolest a otok achylovky.První diagnóza-přetížené vazy,zánět achylovky,po tydnu se mi bolest a otok presunuli na nárt a palec,vše levá noha.Dostal sem sádru a po par dnech mi oteklo i koleno,vše porad na stejné noze.Ortoped mě provedl punkci kolene(žlutá kalna tekutina) a obstrik nártu a kolene.Koleno splasklo a bez problémů,nárt určitě lepší,ale bolesti trvaji.Do dalšího tydne my oteklo koleno na druhé,prave,noze,opakované punkce,cca 6 do měsíce,vždy žlutá kalna tekutina a ktomu na pravé noze začala bolest a otok malíčku,levé koleno už bez problémů.Odeslán na revmatologii...výsledky krve-revmatoidni faktor v krvi,ale také chlamydie.I pres přítomný revmatoidni faktor se pan doktor přiklání spíše k reaktivni artritide,způsobené chlamydiemy...beru dikloflenak(1-0-1),prednisol(1-0-0),deoxymikoin(1-0-1)do toho všeho velke svalove bolesti pravé strany zad a ztuhlost krční páteře.Chtěl bych prosím váš nazor na celý průběh a dále mam otázku,zda revmatoidni faktor v krvi znamená automaticky i revmatoidni artritidu?děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zvýšený revmatoidní faktor nemusí být na 100% u revmatoidní artritidy, nicméně tuto diagnozu potvrzuje. Myslím, že váš lékař postupuje správně, taky bych to tak řešila. Veškeré takovéto potíže jsou ale běh na dlouhou trať, vydržte.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: