Revmatoidní faktor, akutní bolesti v ramenou

Prosím o odpověď na tento dotaz: po několikaměsíčních potížích v první polovině t.r. mi nakonec byla v 6/08 zjištěna borelioza, zvýšený revmatoidní faktor na hodnotu 60, zvýšené CRP na 7,3, zvýšené leukocyty na 15,6, a EBV VCA IgG ELISA ++++12,54. Měsíc jsem brala antïbiotika. Po kontrolních odběrech mi zůstala zvýšená hodnota leukocytů a revm. f., a to na hodnotě 50. Nemám nějaké stálé a závažné obtíže, ale spíš naopak občasné, ale celkem akutní bolesti, a to ještě obvykle pouze v ramenou a v krční páteři. I to bylo v samém počátku mých potíží příčinou toho, že jsem byla léčena na problémy krční páteře s tím, že ty ostatní jsou následné. Až po několika měsících byla diagnostikována borelióza. Jenže jak jsem psala, hlavně hodnota revm. f. zůstala dost vysoká. Žádné léky nemám, mám počkat, jak se to bude vyvíjet, jestli nedojde ke zmírněním potíží. Může toto vše souviset s boreliozou a jít o nějaké "dozvuky"? Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Nejspíše jde o souvislost s boreliosou, která se přidala k vašim předchozím problémům s krční páteří. Boreliosa je velmi zrádné onemocnění a stejně tak způsobuje nespecifické změny v laboratoři. Vyčkejte, dejte tělu prostor a čas, ať se s infekcí "popere". Revmatoidní faktor je protilátka produkovaná našimi bílými krvinkami - nejde o specifický znak revmatu, spíše je to obecná známka zánětu v těle.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
radíte blbosti | Od: Petr Petrbok | 26.10.2010 19:54
"Odborník" vám radí pěknou
blbost "dejte tělu prostor a
čas, ať se s infekcí
"popere"". Tohle může říci
skutečně pouze totální
ignorant.
Pokud máte boreliózu,
musíte ji léčit antibiotiky.
Jinak dopadnete velice
špatně. Borelióza je nemoc
velice podobná syfilisu
(podobný patogen,
podobné projevy, podobný
průběh, a též konec při
neléčbě).
Proboha co je tohle za
hrůzostrašné stránky, když
tu radí takoví "odborníci."
reagovat
re:radíte blbosti | Od: Jane | 5.11.2010 13:26

Dobrý den, nejsem odborníkem na revmatologii,
každopádně RF je nespecifický faktor a jeho
hodnota může být zvýšená i u jiných
onemocnění....
je těžké se ale vyjádřit k příčině obtíží, protože
dotazující neposkytuje úplné informace...třeba
vyšetření EBV absolutně nijak nesouvisí s
boreliózou...potíže i elevace RF by s ní naopak
souviset mohly...
navíc tazatelka udává, že byla pro borreliózu již
přeléčená... Těžko se lze vyjádřit 100% takto na
dálku k diagnóze, když nejsou k dispozici výsledky
kontrolních odběrů. S unáhlenými soudy bych
proto byla opatrná. Hezký den.

reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Artroza kolene Pane doktore,mam asi 15 let bolesti kolene,byla jsem již 3x na...
  • Penis Mám dotaz je mi 13 let a můj penis při stopoření měří asi jen 7 cm.. A když...
  • Pálení hrudi Je mi 23 let a již delší dobu při zvýšení psychické zátěži (stres...
  • Bolest zad a břicha Už asi měsíc mě pobolívá v levé části břicha, občas v...
  • Nízká tělesná teplota V poslední době - cca měsíc - mám problémy s tělesnou...
  • Vypadávání vlasů Začaly mně padat vlasy-nejprve malá místa a teď mně padají...
 
Naposledy čtené: