Řezání při stolici

Byla jsem u doktorky na klasické celkové prohlídce, ke které patřila i prohlídka konečníku (prstem) a přijde mi, že od té doby když jdu na záchod jako bych byla natrhlá, cítím ostré píchání a mezitím jsem brala antibiotika, co jsem si tu četla, je možné že je to z toho. Je možné koupit nějaké vitamíny, aby to přestalo? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Terezo, pokud jste brala antibiotika, doporučím Vám zlepšit střevní mikrofloru pomocí probiotik, např. od firmy Swiss. Do stravy zařadte hodně vlákniny, zeleniny, mléčných výrobků. Při vyšetření během celkové prohlídky mohlo dojít k podráždění konečníku, ostré píchání v této oblasti by také mohlo být příznakem hemoroidů. Nejprve tedy zkuste oblast konečníku natřít zklidnujícím gelem pro tyto účely vyrobeným ( např. HemoStop gel ), pokud se Váš stav i přes tato doporučení nezlepší, doporučím rektoskopické vyšetření. S pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: