Řezavé bolesti v bedrech

Dobrý den, mám bolesti v levé bederní oblasti směrem od páteře do boku a do třísla. Je to ostrá řezavá bolest. Dle rtg mám mírnou sinistroskóliozu, sinistrorotaci a mírné výrustky L4-L2. Když beru nějaké tablety např. Detralex na křečové žíly nebo antibiotika a zvýší se napětí, bolest je ještě horší. Mohou tyto bolesti být od páteře? Děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, mohou. Stehjně tak je ale možno příčinu najít i v jiných orgánech. To je nutné vyloučit, není vůbec vyjímečná podobná bolest při zánětu či jiném postižení žaludku, slinivky břišní, žlučníku. Někdy i ledvina může způsobit podobnou bolest. Ale také gynekologické organy a jejich záněty,. To vše je nutné prvořadě zjistit, vyloučit tyto možné příčiny, což by měl Váš lékař bez problému udělat. Poté by bylo vhodné se svěřit zkušenému fyzioterapeutovi, který zlepší funkční stav v\ší páteře, naučí cílená cvičení a vysvětlí ergonomické zásady. Případně navštívit lékaře, který současně provádí aktivní lékařskou fyzioterapii, ten by měl zvládnout vše v návaznosti, vlastně automaticky.nedoporučuji situaci podceňovat, byť jako odpověď bych mohl uvést pouze ANO, bolesti mohou být od páteře.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x