Rezistence v břiše

dOBRÝ DEN. Asi před 14 dny jsem si nahmatala na pravé straně břicha nějaký tuhý útvar, který je ale hmatný pouze ve stoje, v leže už ne. Dnes jsem byla na endokrinologii, kde se léčím se štítnou žlázou. Paní doktorka je zároveň i internistka. Lékařka rezistenci nahmatala také, podle ní je v pravém mezogastriu za přímým břišním svalem, kulovitého tvaru, vel. 4-5 cm. Dělala mi utz ale na utz nic vidět nebylo, ani vleže a ani ve stoje. Játra, ledviny, žlučník... vše bylo v pořádku. Napsala mi žádanku na chirurgii ke konzultaci a prý případně udělat CT. Na chirurgii byl velice nepříjemný doktor. Prý proč mě posílá na chirurgii, že tam se snad posílá až když je něco k řezání, že nechápe myšlenkové pochody paní doktorky. Posílá mě znovu na utz, prý třeba někdo jiný bude mít lepší oči než paní doktorka. Podle něj by to mohl být prý jaterní lalok. Celou dobu se mnou mluvil otočený zády s pohledem někam z okna. Jsem opravdu znechucená tímto přístupem. Prosím vás, doporučila byste mi i nějaké jiné vyšetření nebo poradil kam zajít?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě, že další ultrazvukové vyšetření opět žádnou patologii neprokáže, nezbyde než absolvovat za účelem ozřejmení původu rezistence (již paní doktorkou zmiňované) CT vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x