Rezistentní ca prostaty s meta do lymf. uzlin

Dobrý den, pane doktore, chci se zeptat, jaký byste doporučil další postup v případě mého otce. Jestli existuje jiná možnost, když nezabírá hormonální léčba + Binabic - průběh viz níže. V 8/2013 byl hospitalizován na TRN pro supraklavikulární lymfadenopatii v levém nadklíčku, provedena exstirpace – hodnoceno jako reaktivní lymfadenopatie, vzorek však neobsahoval tkán ze zvětšených uzlin. 28.2.2014 vyšetřen internistou pro resistenci v levém nadklíčku, otok nohou a genitálií. Proveden UZ – res: patol. zvětšení LU v retroperitoneu, levém nadklíčku – odeslán na internu. 3.-18.3.2014 hospit. na interně – susp. generalizovaný karcinom prostaty, patologicky zvětšené lymf. uzliny, zvětšná prostata + PSA 1718. 27.3.2014 dg. gener. adenokarcinom prostaty, GS 4+5, meta do lymf. uzlin – hormonální terapie Firmagon 120 mg, další aplikace měsíčně 80 mg. Došlo k poklesu PSA, subj. návaly, špatně spí V září 2015 růst PSA 70, v listopadu 2015 provedena orchiektomie PSA v 12/2015 252, Firmagon ex, přidán Binabic 150 mg PSA v 3/2016 529 – susp. rezistentní CA prostaty s meta do lymf. uzlin Otci je 60 let, jiné ozemocnění nemá, je možnost, jak prodloužit život? Podotýkám, že je v péči urologické amb., do péče onkologa nebyl předán. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Kateřino, jestliže již nezabírá hormonální terapie indikovaná urologem, je na čase přejít do péče onkologa. Chemoterapie má u tohoto oneocnění dobrý efekt, navíc jsou v poslední době nové možnosti i po selhání chemoterapie. takže možnosti , jak prodloužit život tady rozhodně jsou, porozhlédněte se po šikovném onkologovi! Držím palce !!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: