Rh faktor -

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: Já jsem rh faktor- a můj manžel rh faktor+. První těhotenství proběhlo v pořádku, ale předcházelo dlouhé 3roční čekání. Po porodu jsem byla ošetřena očkováním kvůli rh-. Při druhém těhotenství (tentokrát se zadařilo rychle) se bohužel zjistilo, že je miminko nemocné, tak jsem musela ve 13 týdnu na přerušení. Nyní jsem se dočetla, že i při přerušení musí dojít k přeočkování kvůli rh-. Nejsem si jista, zda jsem očkována byla. Jaké jsou možné důsledky? A je možné, že náš rozdílný rh faktor způsobil problémy s otěhotněním a v dalším těhotenství otok plodu-tzn. předpokládanou vrozenou vadu miminka?

Odpověď odborníka:

dobrý den, po prvním porodu, nevím jaký je Rh fa miminka, pokud je negat., neočkuje se, pokud je pozit.očkujete se.co se týče potratu,tak bxste měla být oočkována.tato informace by měla být ve Vaší dokumentaci z nemocnice.pokud jste nebyla, je možnost myslím do několika týdnů oočkovat.co se týče rh a hydropsu plodu, může to spoklu souviset,ale není to úplně pravděpodobné.isoimunizace vzniká spíše později.pravděpodobně se jednalo o vrozenou vadu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: