Rh- faktor v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 28. týdnu těhotenství. Jsem RH- a otec dítěte je také RH-. Nyní jsem byla na kontrole a dle svého gynekologa bych se měla rozhodnout, jestli si nechám píchnout protilátky (které by měly být kvůli případnému druhému těhotenství). Gynekolog nechává rozhodnutí zcela na mě (říká, že názory na injekci jsou sporné - někdo říká ano a někdo ne). Prosím tedy o Váš názor (popř. nějaké bližší info) čím je injekce výhodná a čím nevýhodná. Děkuji za Váš čas a názor.

Odpověď odborníka:

dobrý den, anti D se aplikuje po porodu dle krevní skupiny miminka.pokud je negativní a vy také, není důvod aplikace. po 30.tý bude lékařještě nabírat protilátky, pokud by byly pozitivní, aplikace anti D ano, pokud negativní, nechlaa bych to po porodu dle RH dítěte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x