Rh neg. faktor v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázku týkající se těhotenství v souvislosti z Rh faktorem.Mám krevní skupinu A Rh neg. a manžel A+. Prodělala jsem zamklé těhotenství, kdy mi po kyretáži píchli injekci na zastavení tvorby protilátek.Teď jsem opět těhotná v 7měsíci a v 10.i 20.týdnu byly odběry na protilátky zatím negativní.Slyšela jsem,že někteří gynekologové píchají pro jistotu ve 28.tt opět anti D-globulin pro jistotu,aby se protilátky nerozvinuly.Chtěla jsem se Vás zeptat,zda si můžu o injekci říci, kdyby se k ní doktor neměl anebo je to zbytečné, když jsem měla v 10.tt a 20tt protilátky negativní?Děkuji Vám za odpověď.S pozdravem, Veronika

Odpověď odborníka:

Při 2x negativních protilátkách by jste neměla mít obavy, aplikace anti d globulinu v 28 týdnu gravidity je zcela neopodstatněné příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x