Řídká stolice

Dobrý den, je mi 19 let a již týden mám řidkou stolici.. Na záchod chodím jednou denně, brala jsem dlouhodobě laktobacily na podporu poševní mikroflory. Jím normálně, břicho mě bolelo jen občas, myslíte, že je to normální? Předtím jsem neměla žádné problémy. Mám se něčeho obávat? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Terezo, řídká stolice bez patologických příměsí (krve, hlenu, nestrávených zbytků potravy) a bez celkových příznaků většinou neznamená závažné onemocnění. Konzistence stolice je ovlivněna hlavně množstvím tekutin a vlákniny v zažívací trubici. Pokud se Vaše obtíže nezmírní nebo nevymizejí po úpravě stravování, obraťte se na svého praktického lékaře nebo gastroenterologickou ambulanci. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: