Řídká stolice u batolete (15m)

Chtěla bych Vás poprosit o názor. Má dcera 15 m ma již 3-4 týdny řídkou zapachajici stolici cca 3x denně.Minuly týden jsme navštívili naší pediatricku.Ta udělala malé stery, přičemž výsledky negativní bez bakterii.Týden dávám dceři Biopron forte a Nutrilon low lactulose,bez jakékoli změny.Prosím o názor jak byste postupoval dále?A co může být příčinou?A za jak dlouhou dobu by melo dojít ke zlepšení po probiotikach.děkuji moc za odpověď a preji příjemný den.Michaela

Odpověď odborníka:

Ještě bych doplnila vyšetření stolice na viry a parazity - to se z běžného výtěru neprokáže. Pokud by se ani po 14 dnech užívání probiotik nic nezměnilo, doporučila bych vyšetření u gastroenterologa. Samozřejmě záleží i na dalších projevech - horečka, bolesti břicha, zvracení, hlen nebo krev ve stolici atd...Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: