Řídká stolice u dvouletého dítěte

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala,zda může být způsobena řídká stolice u dvouletého dítěte mléčnou výživou (konkrétně Nutrilon4)? Dcera (2 roky a 3 měsíce) pila do svých dvou let Nutrilon (stolice byla spíše řidčí), pak jsme změnili na Sunar, ten pila dva a půl měsíce a měla po něm naopak zácpu. Nyní po návratu k Nutrilonu má dcera řídké stolice většinou dvakrát denně, dnes však dokonce čtyřikrát. Před vykonáním potřeby si stěžuje na bolest zadečku (možná psychický blok z období zácpy, kdy jí vylučování bolelo??). Stravu dávám spíše normální, bez výrazných dietních opatření. Poradila byste mi, prosím, jak postupovat, případně jaké potraviny zkusit vynechat a po jakou dobu? Děkuji za odpověď, s pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodné je na prvním místě vyšetření v gastroenterologické ambulanci, mělo by se provést minimálně vyšetření stolice a lékař by měl rovněž prohlédnout konečník a jeho okolí, bolesti před vyprazdňováním nejsou standardním projevem.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: