Rifampicin a léky na tlak

Ráda bych se zeptala, jestli je možné brát speciální antibiotikum rifampicin spolu s Vasocardinem a Pradaxou. Lékař mě před tímto varoval, když mi léky na tlak nasazoval a na infekci mi k antibiotikům nic neřekli. děkuju za odpověď Marie

Odpověď odborníka:

Uvedená kombinace léků opravdu není vhodná - rifampicin může snížit efekt léku Pradaxa (čehož možné důsledky včetně velmi závažných se odvíjejí od důvodu, proč jej berete - nejde o lék na tlak!). U Vasocardinu jde rovněž o možné snížení účinku léku. Rozhodně tedy nedoporučuji nasazovat rifampicin bez předchozího velmi důkladného uvážení - které by měl samozřejmě provést lékař, který Vám jej doporučuje (z jakého důvodu jej máte brát?) a to se znalostí veškerých údajů o Vašem zdravotním stavu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: