Říhnutí u 5-ti měsíčního kojence

Dobrý den, moc bych Vás prosila o odpověď, zda je v pořádku, že můj syn si po kojení vždy dobře říhne, ale za nějaký čas ho znovu bublina tíží. Někdy velmi tvrdě usne, ale vzbudí se za 5, 10 minut, někdy i déle a je nespokojený, proto ho dám říhnout, což se nám podaří a pak teprve může spinkat dál. To se někdy opakuje i vícekrát. Myslela jsem, že je to dáno MM, jak hltá, protože vydrží sát 5 minut a pak kouká, tzv.,,kde co lítá", pak se znovu přisaje, ale teď dáváme týden v poledne polévkový příkrm z mrkve, brambor a masa a problém je stejný. Před jídlem mu dávám kapičky Babycalm, ale ať mu je dávám, či ne, výsledek je stejný - bublina, která po nějaké době tíží. Příkrm krmíme lžičkou a syn jí hezky, dávám mu vždy po jídle i několikrát odříhnout, ale spíše se osvědčilo dát říhnout, položit a znovu dát říhnout. Chtěla bych se zeptat, zda ty tíživé bubliny nemůžou znamenat nějaký jiný problém. Od narození jsme měli problém s prdíkama, což nás po 2 měsících přešlo, ale problém s bublinami máme prakticky od narození. Syn jinak prospívá, před týdnem jsme měli 6690g a jinak je spokojené miminko. Mockrát děkuji za odpověď a omlouvám se za rozsáhlý text. S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkuste syna krmit ve vertikální poloze (v polosedě - při kojení ani krmení nepokládat) a po krmení delší dobu pochovat (tedy ne hned uložit ke spánku, ale vyčkat i na druhé odříhnutí). Pokud jde o jediný problém a syn dobře prospívá, nejde o nic závažného (přestože je to nepříjemné).

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: