Risperidon orion

Paní doktorko, velmi bych Vás prosila o nějaké informace ohledně léku Risperidon Orion. Byl předepsán mému 4 letému synovi, který je nízkofunkční dětský autista, nemluvící. Těžká forma hyperaktivity a těžké ADHD. Lékům jsem se ubránila rok, osobně bych je nejradši nepodávala ani teď, ale paní doktorka tvrdí, že se mu uleví a zmírní se agrese a zlepší spánek. Máme dávkování po kapičkách. Večer začínáme na 3 kapkách a zvyšujeme o kapku každý 4 den. Mám z těchto léků hrůzu, nechci mu ublížit. Už jsem byla odhodlaná mu lék zkusit podat, ale zkušenosti ostatních maminek mě spíše opět odrazují. Jedna psala že jí syn upadl do bezvědomí a daostal epilepsii .Zeptala bych se naší Pí doktorky, ale má již bohužel dovolenou. Je tento lék spolehlivý a neublíží tak malému dítěti ? Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, rozumím Vašim obavám. Skutečně risperidon mnoha dětem s ADHD pomohl snížit psychické napětí a zlepšil tak jejich denní fungování a aktivity.Ve své praxi vídávám někdy právě opak- dospělé s ADHD, kteří se v dětství neléčili, a kterým běžný život přináší v dospělosti velké problémy. Nevím o žádném dítěti, které by během užívání risperidonu upadlo do bezvědomí nebo se u něho objevila epilepsie. Myslím, že souvislost s lékem byla jen domněnka.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: