Rivotril

Cca před rokem mi psychiatrička předepsala Rivotril na "braní podle potřeby". Mám tablety 0,5 mg a v lahvičce bylo 50 tablet. V lahvičce mi ještě tablety zbývají , asi 8 ks, možná je to i více než rok, co ji doma mám. Pokud cítím potřebu, beru si 1/4 té tablety 0,5mg, to mi stačí a dávky nezvyšuji. Neberu denně, možná tak 3x týdně, někdy častěji, někdy méně často. Jsem ale hubená, mám jen 40 kg, proto beru co nejmenší dávku. Přesto se bojím závislosti, mohu v mém případě být již závislá? Může takové užívání do budoucna ovlivnit třeba psychickou a kognitivní výkonnost atd.? Pracuji v kanceláři, živím se "hlavou", nerada bych měla takové problémy, nejen kvůli práci...moc díky Renata.

Odpověď odborníka:

Dávka,kterou občas užijete,je opravdu velmi malá,funguje spíše jako placebo.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: