Rivotril

Dobrý den, začala jsem mít problémy s psychikou v tom smyslu, že mě začaly přepadat úzkostné stavy, začala jsem se neuvěřitelně moc bát vážných nemocí atd atd, až se to vystupňovalo ke kolapsu. Dozvěděla jsem se, že to byl panický atak, po zdravotních vyšetřeních (krevní obraz, štítná žláza, biochemie) jsem navštívila psycholožku, ta mě poslala k psychiatrovi, který mi vysvětlil, že mám úzkostnou poruchu, kterou doprovázejí panické ataky (měla jsem je třikrát za posledních 14 dní) a předepsal Rivotril. Říkal že je to vstup do léčby, ve třech dávkách beru 0,5mg denně, je to prý na 2 - 3 měsíce, poté se uvidí. Našla jsem si ale na internetu diskuze, kde si lidé velmi stěžují na závislost a problémy s vysazováním. Nemusím se bát, že bych začala být po třech měsících závislá? Lékař mi rovnou říkal, že Rivotril je vhodný pouze pro krátkodobou léčbu.. Děkuji za případnou odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Veroniko! Pokud se budete léčit ve spolupráci s psychiatrem, dodržovat doporučené dávkování a pravidelně chodit na kontroly, není se čeho obávat. I v případě, že by vám tento lék z nějakého důvodu nevyhovoval už v průběhu léčby nebo byste se po jeho vysazení necítila dobře, vždy je možnése s vaším lékařem domluvit a nahradit ho jiným typem léku, který vám "sedne" lépe. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: