Rivotril

Mám konkrétní dotaz. Užívám lék Risperdal Consta 25 mg a měl jsem velké problémy se spaním. Dvakrát jsem musil zrušit nástup do perspektivního zaměstnání. Někdo mi doporučil Rivotril. Dnes jsem si ho poprvé vzal a je mi po něm velmi dobře, spal jsem téměř 10 hodin a mohl bych se zapojit do pracovního procesu a začít zase sociálně fungovat. Rád bych se ale dotázal, zda je Rivotril dlouhodobě vhodný pro nespavost. Zda to lze vyzkoušet bez rizika závislosti.. Na internetu jsou dost odstrašujicí reakce na odvykání. Já bych byl ochoten ho brát celoživotně, samozřejmě při nezvyšování dávek. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer.Je sice pravda,že clonazepam-Rivotril-užívají např.někteří neurologičtí pacienti dlouhodobě,ale -podobně jako žádný z léků benzodiazepinové skupiny-není nejvhodnějším lékem pro pravidelné denní použití.K úpravě spánkových poruch slouží spíše některá antidepresíva v nižších dávkách.U Vás by léčbu měl řídit a koordinovat ošetřující psychiatr,moc prosím,prodiskutujte s ním své obtíže.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba – šest nejčastějších chyb, které narušují léčbu
Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“
Články: Chcete otěhotnět? Jezte „potraviny plodnosti“
To, že pro zvýšení šancí na...
Z čeho se skládá zub
Články: Z čeho se skládá zub
Zub v ústech je jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x