Rizika penicilinu 500mg a lindynette20

Dobrý den, dnes jsem začala užívat Penicilin (500mg). Antikoncepci Lindynette20 užívám přes dva roky. Nyní mám 7 denní pauzu. Chci se zeptat, zda-li může dojít ke snížení účinnosti antikoncepce, jestliže ji začnu brát, když už budu mít a sebou 4.den braní antibiotik. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Výrobce udává možnost i když malou snížení účinku antikoncepce, pro jistotu v tom cyklu kdy budete užívat antibiotika použijte ještě kondom i když pravděpodobnost je malá. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Výživa a věk
Články: Výživa a věk
I když se to možná nezdá...
Noc jako prokletí pro astmatika?
Články: Noc jako prokletí pro astmatika?
Možná to znáte: sotva...
Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Články: Poznejte srdeční infarkt – můžete zachránit život
Akutní infarkt myokardu je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zhubněte, a nedejte tak rakovině šanci
Články: Zhubněte, a nedejte tak rakovině šanci
Zbavení se i malého...
Pomozte si cvičením od bolestí zad
Články: Pomozte si cvičením od bolestí zad
Základem zdraví je zůstávat...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: