Riziko nákazy hiv?

Vážená paní doktorko, trpím fobiemi z nemocí, momentálně z infekce HIV. Mé fobie nastaly po vysazení Diazepamu. Mám obrovský strach, i když mi lékaři řekli, že ho mít nemusím. :( Jde o to, že na detoxu jsem si od jiného pacienta vzala jednorázovou žiletku a při holení jsem se řízla. Tento pacient mi ale řekl, že HIV pozitivní není (prý má výsledky z interny) a že tato žiletka byla nová. Jenže v hlavě se mi honí myšlenky, které nejdou potlačit. :( Pořád si říkám, že mi třeba neříká pravdu, že je pozitivní a že se říznul tou žiletkou a já jsem si ji od něj vzala a nakazila jsem se. :( Od pořezání uplynulo asi 14 dní, mám bolesti hlavy a v krku. Horečky nemám, jen 4 červené svědivé pupínky na zadku. Chci se tedy zeptat, jaká je pravděpodobnost nákazy. Na internetu jsem se dočetla, že případ nakažení se žiletkou ještě nebyl zaznamenán. :( Předem mockrát děkuji za odpověď. Mám hrozný strach :(

Odpověď odborníka:

Milá Pavlo, nákaza žiletkou je vysoce nepravděpodobná. Aby jsi získala jistotu, že jsi zdravá, tak si nech udělat testy, které budou určitě negativní a tím získáš jistotu, že jsi v pořádku.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: