Riziko nákazy planými neštovicemi

Dobrý den, můj syn 4,5 roku onemocněl neštovicemi, osypal se v sobotu. Jelikož jsem si nebyl jist, zda jsem v dětství tuto nemoc prodělal v pondělí jsem si byl nechat odebrat krev na protilátky. Ve středu bylo zjištěno, že protilátky nemám a hned ráno mi byla aplikována vakcína Varilrix. Ochrání mě již vakcína před možnou nákazou, i když byla podána cca 5 dnů po expozici? Pokud neochrání, tak zmírní alespoň průběh nemoci? Děkuji

Odpověď odborníka:

Nejsem si zcela jistá, zda toto očkování u vás byla ta nejlepší volba. Pokud jste se nakazil a vaše tělo již v inkubační době bojuje s infekcí, není dobré ho ještě více zatěžovat další dávkou viru ve vakcíně.Pokud jste již byl nakažen, domnívám se, že onemocnět můžete a průběh se nijk nezmírní.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: