Riziko otěhotnění

Dobrý den, včera v noci jsme se s přítelem milovali. HA neberu asi 2 měsíce (před měsícem jsem pravděpodobně potratila v 2. týdnu těhotenství, také asi v důsledku opožděného požití prášku Escapelle, špatně jsme spočítali hodiny, bylo to více než 3 dny). Menstruaci po této události jsem měla asi za 21 dnů. Co neberu HA, používáme kondom. Včerejší noc bylo "dlouhá", co se milování týče. Milovali jsme se 2x, poprvé bylo vše v pořádku, přítel ejakuloval do kondomu. Poté následovalo opětovné milovaní zase s kondomem. Přítel se "neudělal", bylo to těsně po prvním milovaní, ale i tak mám trochu obavu, protože jsme následně v kondomu (skoro ve špičce) našli malinkou dírku, kterou unikalo to málo spermatu, co v kondomu bylo, když se kondom nafoukl a smáčkl. Dle mých výpočtů byl včerejšek mým 15. dnem cyklu. Je otázka, jak to mám teď rozházené po ukončení braní HA a prášku Escapelle, ale teoreticky by to mohl být plodný den, že? Přítel se bojí neplánovaného rodičovství. :) Prosím, jak velkou pravděpodobnost otěhotnění odhadujete? Nechce se mi zbytečně brát po měsíci opět prášek "poté", jsem spíše odpůrce braní hormonů apod. věcí. Já osobně si myslím, že těhotná nebudu, ale člověk nikdy neví... Zatím se nám rodičovství nehodí. Já studuji VŠ a přítel má nejistou práci. Kdyby miminko přišlo, postavili bychom se tomu čelem a snažili se mu dát to nejlepší, ale raději ještě počkáme. Děkuji. BL

Odpověď odborníka:

Gravidita se pochopitelně vyloučit nedá, udělejte si za týden gravitest, v případě gravidity by již byl positivní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: