Riziko otěhotnění po norethisteronu

Dobrý den.Má gynekoložka mi napsala Norethisteron, protože jsem týden po své normální menstruaci začala znovu krvácet.Norethisteron zabral a krvácení zastavil.Bohužel mě po něm začali silně bolet lýtka tak jsem ho přesně po týdnu užívání přestala brát.To bylo v úterý.Ve středu jsem po pár sklenkách svolila k nechráněné souloži a teď mám strach z otěhotnění.Nevím totiž když jsem měla takto rozházenou mentruaci kdy vlastně byla ovulace.Navíc je dnes 3 den po vysazení a stále nekrvácím.Jaké je riziko otěhotnění?Za jak dlouho po nechráněném styku může být použit těhotenský test z lékarny aby se vyloučilo těhotenství? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Norethisteron není antikoncepce,krvácení většinou nastává do 48 hodin po vysazení, těhotenský test je positivní 5-6 den po koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: