Riziko otěhotnění při nechráněném styku

S přítelkyní jsme měli sex 3 dny před očekávanou menstruací a praskl nám kondom v průběhu styku. Přítelkyně nepoužívá hormonální antikoncepci. Chci se zeptat, jaká je šance na otěhotnění, případě jak postupovat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Martine, pravděpodobost otěhotnění je malá, ale je. Je možné použít postkoitální antikoncepci, Postinor či Escapelle lze užít nejpozději do 72 hodin po pohlavním styku, můžete je zakoupit bez lékařského předpisu v lékárně. Přeji Vám pěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: