Riziko otěhotnění při užívání antikoncepce

Prosím o radu. Užívám antikoncepci Minissiston 2 měsíce. 12.9.2012 jsem však dostala angínu a antibiotika Penbene 1 500 000, kdy mi bylo řečeno že mohou snižovat účinek antikoncepce, proto jsem dne 17.9. měla styk s kondomem. Antibiotika jsem dobrala 18.9. Ve středu 21.9. jsem dobrala platíčko antikoncepce. V sobotu dne 24.9. jsem dostala krvácení ze spádu a včera 27.9. jsem měla již nechráněný styk, ale přítel se neudělal do mě. Zítra 29.9. bych měla začít brát další platíčko. Chtěla jsem se zde zeptat na riziko možného otěhotnění v důsledku braní antibiotik, když nechráněný styk byl až 9 dní po dobrání antibiotik a také že nechráněný styk byl těsně po skončení krvácení (ráno ještě krvácení bylo, večer už ne), tedy v pauze mezi platíčky. Mám strach a proto jsem se chtěla zeptat, zda bych pro jistotu neměla užít třeba Postinor(může Postinor ovlivňovat účinnost antikoncepce?) Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nemusíte se obávat, jak sama píšete, ke styku došlo až 9 dní po doužívání antibiotik. Postinor neužívejte a začněte brát další platíčko hormonální antikoncepce.
Hezký den.

MUDr. Petra Kánská
MUDr. Petra Kánská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: OPL, spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: