Riziko prenosu hiv

Dobry den, chtel jsem se zeptat. V opilosti jsem navstivil privat a zena mi tam provadela oralni sex ja byl v pasivni roli a ona lezela pode mnou. Delala se u toho robertkem. Obcas mi lizala i varlata, nejsem si uplne jisty jestli se jazykem nedotykala nejakou chvili i okoli konecniku. Vse skoncilo bez ejakulace, kdyz jsem vstal z postele jeste jsem vzal za druhy konec robertka a parkrat jej do ni zasunul i ja, ale prsty jsem v ni nebyl. Pak jsem se oblekl a odesel od ni, nebyla moznost se nikde umyt a ja venku, kdyz jsem od ni vysel tak chvili po tom jsem si bezrozmyslu poskrabal konecnik, bylo horko a svedilo me tam neco, Poskrabal jsem se svymi prsty primo u konecniku nemuzu vyloucit, ze i trochu v nem z duvodu opilosti. Proto jsem se chtel zeptat, pokud by v okoli byly zbytky jejich sliny nebo na mych rukou zbytky posevniho sekretu z robertka, tak tim jak jsem se skrabal jsem mohl ne o vetrit kolem nej nebo i dovnitr. Chtel jsem se zeptat jake je riziko prenosu v takoveto situaci u HIV pripadne mam-li jit na testy a nebo jestli si mam udelat testy i na jine pohlavne prenosne nemoci a kde a za jak dlouho od rizika mi napr. udelaji test na kapavku, syfilis, chlamidie ci zloutenky typy A, B a C? Mam ted z toho strach a vim, ze byla blbost tam chodit. Ps: chtel jsem se jeste zeptat na riziko pri praktice Rimming pro pasivniho z dvojice. Pripadne kdyz obcas vim, ze mi na velke potrebe, obcas asi praskne cevka a ve stolici se objevi krev, ale to neni nijak caste a pred navstevou jsem toto nepozoroval. Kdyby me treba zena drazdila konecnik jazykem a ja ji pak parkrat strcil robertka, s kterym se delala do pochvy a nasledne jsem se pak intenzivne poskrabal v okoli konecniku nebo jsem se na wc utiral a protrhl se mi papir a ja se tim prstem dostal az hloubeji, je mozny prenos. Asi se ptam jako hlupak, ale mam ted strach. PS: za jak dlouho jit na test na hiv pokud jsem postoupil riziko? V jedne poradne mi napsali, ze az za 10-12 a v druhe 6-8 tydnu od rizika a ze bych si mel udelat test na HIV, kapavku, syfilis, chlamidie a zloutenky. Tak me ted asi ceka par dlouhych tydnu cekani :(( k nechranene soulozi vaginalni ani analni klasicke, tak ze by vnikl penis do ni, tak ten se nedoslo. Ani ja ji pusou neuspokojoval. Dekuji moc za odpoved a preji hezky zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Risiko nákazy se nedá vyloučit, na kontrolu kapavky můžete jít na kultivaci na kožní oddělení, Na test HIV se doporučuje jít 2 až 3 měsíce po rizikové události, jelikož lidské tělo potřebuje čas na vytvoření protilátek, které má test odhalit.Tři měsíce je průměrná doba potřebná k vytvoření dostatečného množství protilátek pro detekci laboratorními testy Pokud máte hemeroidy a prasklinky cév je risiko při Rimmingu výrazně vyšší. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: