Riziko přenosu syfilis při poranění

Dobrý den, v obchodním centru jsem si zkoušela obuv a ucítila jsem štípnutí na prstě při zavazování tkaniček - nevěnovala jsem tomu pozornost. Když mi prodavačka boty vydávala, všimla si, že je tam špendlík od čipu, zeptala se, jestli jsem se nepíchla. Nyní jsem začala jsem mít pochybnosti, protože se velmi bojím přenosu pohlavních chorob. HIV jsem teoreticky vyloučila (dle informaci na internetu). Nikde jsem se ale nedočetla, jak je to s možnou nákazou syfilitidy touto cestou? Moje otázka tedy zní: Je nějaká pravděpodobnost nakazit se syfilitidou, pokud by se infikovaná osoba přede mnou také píchla hrotem špendlíku? (anebo pokud by, nedejbože, někdo infikovaný špendík záměrně kontaminoval)...? Děkuji za odpověď pane doktore. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Máte zbytečné obavy,drobných poranění má každý z nás v průběhu života mnoho,pravděpodobnost nákazou bych v tomto případě považoval za více než nepravděpodobnou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Spánková hygiena
Články: Spánková hygiena
Dodržování zásad spánkové...
Bakterie požírající kvasinky – naděje v boji proti Crohnově chorobě?
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Články: Nepodceňujte po operaci křečových žil rehabilitaci
Odstranění křečových žil...
Genetického vyšetření se nemusíte bát
Články: Genetického vyšetření se nemusíte bát
Máte za sebou vyšetření na...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: