Riziko spinocelularního karcinomu hltanu nebo jícnu

Dobry den! Minuly ruden jsem absolvovala kontrastni rtg a byla mi diagnostikovana Plummer Vinsonova membrana( syndrom). Rentgenolog mi oznamil, ze duvodem je me begetarianstvi a s tim spojena anemie a ze se jedna o prekancerozni stadium, tedy, ze mam 15x vetsi riziko, ze se casem vyvine spinocelularni karcinom hltanu nebo jicnu. Pry se s tim neda nic delat, jelikoz jiz pres rok uzivam substitucne zelezosulfat v tabletach. Take mam diagnostikovany reflux. Je to opravdu tak, ze muzu jen cekat az se vyvine kancer a neda se nic jineho delat preventivne, jsem z toho hodne vydesena, nebot prognoza obou nadoru neni zrovna prizniva. Druha otazka je, zda tento syndrom zpusobuje muj neustaly pocit knedliku v krku a posledni 4 mesice nemizici bolest v krku, obcas zhorsena pri mluveni. Jsem vdecna , za jakekekoli doporuceni ci radu. Je mi 44 let, odbery mam v poradku, vcetne hodnot zeleza, stitne zlazy, krevniho obrazu, trochu nizsi ureu. Dekuji a jsem s pozdravem Zita

Odpověď odborníka:

Milá Zito, velmi mne mrzí, ale nemám pro Vás žádnou spásnou radu, která by Vám od uvedenémo syndromu vypomohla. jak víte základem je dostatek železa, o což se snažíte a nyní i pravidelné kontroly na gastroenterologii. Víc bohužel nelze.Moc Vám držím palce a věřím spolu s Vámi, že ač riziko zvýšené, k ničemu nedojde !KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: