Riziko svalové dystrofie

Dobrý den, jsem ve 3.měsíci těhotenství. Bratr mého tatínka, který je zdraví, před asi dvaceti lety zemřel na zřejmě Duchenneovu svalovou dystrofii (onemocněl kolem 10let věku a zemřel kolem 30). Chtěla jsem se zeptat zda mám mít nějaké obavy, že onemocní můj případný syn? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je Váš tatínek zdravý, Vy byste přenašečka být neměla. Nicméně bude vhodné informovat Vašeho gynekologa a dohodnout se s ním na případeném dalším postupu, zvláště pokud jistě nevíte, zda Váš strýc měl Duchenovu chorobu ( tehdy ještě nebyla genetika na takové úrovni, jako dnes ). Pokud Váš lékař shledá, že je vhodná amniocenteza, budete mít 100% jistotu.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: