Riziko těhotenství

  • Dotaz od: Stanislava
  • Publikováno: 10.12.2015
  • uLékaře.cz

Dobrý den, Už 6let beru HA Stodette ale poslední dva měsíce užívám tablety pokaždé v jinou dobu. Někdy ráno kolem sedmé, jindy večer kolem šesté. Chci se zeptat jaké je riziko otěhotnění, když tabletu užiju vždy s rozdílem do 12hodin od minulého dne ale přitom každý den v jiný čas? Od poslední menstruace (slabší než obvykle) mě stále pobolívá v podbřišku jako když přichází MS a pořád jsem unavená - prospím okolo 12hodin, což u mě rozhodně není normální. Trvá to už přes dva týdny. Dnes jsem byla na gynekologii s tím, že mě pobolívá v podbřišku už delší dobu ale podle ultrazvuku je prý vše v pořádku. Je možné, že by to ještě ani doktorka nemohla zjistit? A kdybych těhotná byla, neublížilo by miminku, že stále užívám HA? A zároveň bych se chtěla zeptat na změnu HA - bylo mi doporučeno změnit tablety ze Stodette na Regulon. Jsou stejně spolehlivé? Koukala jsem, že mají jiné množství účinných látek. Děkuji za váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevím proč budete měnit antikoncepci spolehlivé jsou oba přípravky pokud není interval delší než 12 hodin ke graviditě by dojít nemělo ale je rozhodne lepší je brát ve stejnou dobu aby nedocházelo k poklesu hormonálních hladin,počínající graviditu nemusí ještě sonograf ukázat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: