Riziko těhotenství

Dobrý den, je mi 17let a už druhým rokem užívám HA Lunafem. Stala se mi taková nehoda. Jako obvykle,když mám menstruaci 7 dní vynechám a potom normálně beru HA-Začla jsem brát neděli,po,út,st,čt a potom jsem na ni 3 dny zapomněla,protože jsme odjeli pryč. 3. den do mě přítel dvakrát skoro po sobě ejakuloval. Hned ten den jsem si ale už antikoncepci ve stejnou dobu jako mám brát vzala. Dočetla jsem se,že se mají zapomenuté prášky dobírat,proto jsem to udělala tak,že jsem si vzala den na to jeden ráno,(zhruba 3 hodiny po tom jsem začala špinit-nevím co je tomu příčinou) a jeden si chci vzít večer v obvyklou dobu. Mám si zajít radši pro Postinor2? Četla jsem,že je to až 72 hodin po nechráněněm pohlavním styku. Bojím se,je tam nějaké riziko,že bych mohla být těhotná? Můžu zbylé prášky dobrat nebo mám dále užívat normálně? Dopředu Vám za odpověď moc děkuji!

Odpověď odborníka:

Pokud jste zapomněla 3 dny je reálně riziko gravidity Postinor by mohl do 72 hodin 2x1 tbl po 12 hodinách situaci vyřešit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: