Riziko těhotenství ?

Chci se zeptat zda je možné, aby moje přítelkyně byla těhotná. Měli jsme 4 dny po ukončení její menstruace (cyklus 28 dní, menstruace 6 dní) nechráněný sex, ale ejakulace šla do její pochvy (nebyl jsem vyloženě ,,hluboko"). Bere správně originální antikoncepci Yadine už rok, má převrácenou (obrácenou) dělohu a spermie se pokusila ihned vypláchnout ve sprše. Prášky bere ve stejnou hodinu a minutu každý den, nikdy nevynechala, neopozdila se, ani nezvracela, neměla průjem a ani nebrala antibiotika, což by mohlo snížit účinnost pilulek. I tak se chci optat, zda je v tomto případě riziko a pokud ano, jak velké.

Odpověď odborníka:

Pokud bere tablety pravidelně, je chráněná i v sedmidenní pauze. Těhotenství by být nemělo:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: