Riziko trombozy

Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci Belaru, chtěla bych vědět zda mám stále zvýšené riziko trombozy? Čeká mě 8,5 hodinový let do zámoří. A poté ještě další 2 kratší lety (5 hodin) v průběhu 14 dní. Velké varixy nemám, mám jen metličky na stehnech a trochu kotníků. Občas mám těžké nohy, ale žádné velké otoky nepozoruji. Praktická lékařka mi pro jistotu nasadila Detralex 2 tablety ráno. V rodině jsme trombozu neměli. I tak jsem stále nervozní. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zdravím, to, že jste vysadila antikoncepci před letem, jistě významně snižuje riziko žilní trombozy. Užívejte Detralex, do letadla si vezměte elastické podkolenky, bylo by vhodné, abyste seděla v uličce a natahovala či procvičovaja si nohy, pijte dostatečně, na záchod choďte po špičkách. (Riziko trombozy zvyšují trombofilní faktory, např. dědičná trombofilie, což možná víte a doufám, že je nemáte. Pak by doporučovaná opatření pravděpodobně nestačila. Kdybyste si o tom chtěla popovídat, mohla byste se event. stavit v Nemocnici Na Františku, kde mám každou středu cévní ambulanci (přízemí vpravo u okénka nebo telefonní kontakt: 222 801 343). S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: